Matdags i bloggens kök


Nu ska jag visa Er hur man kokar ris. Då inte alla härstammar från Asien kan det vara bra att lära sig tillaga denna världsdels nationalrätt: Ris. Här nedan följer ett enkelt och lättläst recept på hur man kokar ihop skiten.




Du behöver:

- En kasse av Eldorados jasminris
- Ett decilitermått i rostfritt stål
- Ett kokkärl
- En area att arbeta på



Gör såhär: 

Fyll kokkärlet till hälften med klassiskt kranvatten av renaste slag och vrid spisplattan till maximum speed. Ta sedan ett stadigt grepp om decilitermåttet, i rostfritt stål, i din vänstra hand. Riskassen placeras varsamt i höger hand och skall sedan sakta lutas nedåt, i riktning mot decilitermåttet. När riskassen når cirka 90 graders vinkel så kommer kassens material att ge vika och riset kommer då att delvis fylla hela den area du arbetar på och även en fjärdedel av decilitermåttet och hela spisen.
När nästan hela kassen är tömd på ris kan du vidta åtgärder och vrida kassen i riktning uppåt. Använd gärna en och annan svordom efter ristömningen och leta sedan rätt på dammsugaren. Innan dammsugaren skall bli till bredden fylld med okokt ris, så skrapar du ihop det ris du får ihop från arbetsarean runt om dig och placerar det med kärlek i botten på kokkärlet. Dammsuga sedan upp allt jävla ris och spill gärna ut lite till under tiden du dammsugar. Efter rissaneringen kan du fokusera på riset som torrkokar i kastrullen. Tillsätt mer kristallklart kranvatten och glöm saltet. (Det kan du tillsätta när risrätten har kokat klart.) Riset smakar som bäst med en servett och kyckling på spett. Smaklig måltid!





Funkar det inte? Köp en rispåse från Uncle Ben's. Det gör då fan jag hädanefter.
RIS /Sof


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0