CARPE DIEM

CARPE DIEM älskar alla människor <3<33<3<3<3<3<33<

Några ord....


Thorax
Scapula
Clavicula
Sterum
COR
Pelvis
Symfysen
Fibula
Tibia
Radius
Okben
Kilben
Sutur
Cutis
Ektomi
Appendix
Appendicit

Det här är bara en tiondel av alla ord jag ska kunna till imorgon bitti klockan 08:10. 


Stirrig blick /Sofy

Sportlov, dag 7


Den sista dagen var kommen och det kändes tråkigt såklart. Åkte till Insjön och tröstshoppade:

- Ett nytt kollegieblock till Etik -och livsfrågorkursen 10 SEK på Clas Ohlson
- Diors foundation 495 SEK, Kicks
- En foundationborste 100 SEK, Kicks
- Röda, korta Level 44 SEK, ICA nära Insjön
- Lösviktsgodis 36 SEK, ICA nära Insjön
Denna dags fotografier:Benhåret växer en bit på längden under ett sportlov.
Vid en kortare visit på Stefans gård i Byggda fann jag denna lackade katt med gröna ögon.

Sportlov, dag 6

Idag skulle det åkas slalom i den lokala skidbacken vars namn är Granberget. Inget konstigt med det. Ett halvdagskort (13.00 - 16:00) kostade 230 SEK. Inte billigt alls. Jag ska även tillägga att senast jag åkte slalom innan denna dag var vintern 1998. Efter den vintern införskaffade jag mig en begagnad, dödsful snowboard med Hustler-bindningar och olika klistermärken. Anledningen till att jag återupptog slalomskidorna är att jag blivit så stel med åren och att jag inte klarar av alla vurpor som en snowboard kan medföra. 

Min stressade lillasyster planerade dagen i detalj och tog även reda på hur mycket jag vägde så att pappa kunde ställa in rätt vikt på slalomskidorna. Hon satte upp den viktiga informationen på hennes träslöjdsgjorda Kom ihåg-bräda i köket. 

Körde på blått och svart. Blev frustrerad då ankarliften, som delvis är orange, störde de kompletterande färgerna på mina kläder. Jag sa åt liftgubben att de borde tänkt om vad gäller färgval till själva ankaret.
Stavarna är från tidigt 80-tal och är av märket Bert.
Tittut! Vilket bus jag gör hihihihi... .  ^_^ Jag vill krama en P4Nda!! <33<3 och bo
i en godisaffär där jag kan äta jordgubbsdoppade regnbågar... o_O öööh finns det???(?) hah hihiiihi < 3

Sportlov, dag 5


06:30 ringde klockan och det var dags att gå till skolan. Men inte vilken skola som helst, utan Ullvi skola. Den skolan som var min studieplats från 6-12 års ålder. Min ettriga lillasyster, Wilma, utför sina grundskolastudier där vareviga termin. Hon är tio år. 

Det var OBLIGATORISKT att vara utomhus innan det ringde in till första lektionen. Minnen. Första lektionen var fyrtio minuter (en evighet för tioåringar) och var till för att jobba med det man hade halkat efter i. Andra lektionen var SO. Barnen diskuterade hurvida det var att vara arbetslös. Själv fick jag sitta på sidan av och koka av irritation över deras poänglösa arrgument till varför man lika gärna kunde vara arbetslös och få ALFA-kassa istället för att ha ett riktigt jobb och tjäna ungefär lika mycket på det. Jag kände mig otroligt gammal. Musiklektionen startade efter en tiominutare till rast. Dötråkig lektion med siktet inställt på musikstilarna jazz och swing.

Bildlektionen varade i en hel timme. 60 minuter. Vi gjorde piprensargubbar och klädde dem med stuvbitar från tyger som jag sydde med i lågstadiet. Minnen. 11:10 LUNCHRAST! Sen var det värdelösa lektioner resten av dagen och jag somnade under lästimmen men min Medicinsk grundkurs-bok i knät. Jag kan även tillägga att min klädsel denna skoldag enbart bestod av en komplett mjukisdress. Jag fick även frågan: Varför röker du? några gånger.

Skolbussen tog oss hem och resan, som är på ca 6 km, kostade mig som vuxen 25 SEK. Kollektivtrafik!Bilodlektionen i högsta blom. Det doftade ständigt gammalt tyg från 1990-talet. Minnen.En tvättäkta skollunch med morötter, Keso, hemlagat potatismos och panerade crispies. God._____________________________________________________________________________________________Förevigade även formen på det kvarliggande kaffet i våra Clas Ohlson-kaffekoppar. Sjyst kuwk!
Sportlov, dag 4


Jag var barnvakt åt Kôrva.


AILF

Sportlov, dag 3


Den tredje dagen skulle Mina, min systerdotter, besiktas på BVC. Vi klev in i väntrummet och inte en enda avkomma eller förälder fanns där. Bara vi. Jag andades ut och stod inför ett svårt val. Skorna av eller skoskydd på? Jag valde att ta av mig skorna. Nu undrar säkert ingen varför jag valde som jag gjorde. Anledningen är att skoskydden har en tendes till att följa med ut ur lokalen och har du otur så halkar du med dem och slår höftkulan alldeles ur led.

Lokalen var såklart fylld av samma leksaker som de hade när jag och mina systrar själva var i behov av kontrollbesiktning av en trött barnläkare med otvättade händer. Men något fick min blick att frysa fast. På en totalt meningslös hylla hade någon (säkerligen en genus-barnmorska) placerat tre stycken små födande slidor som skulle gestalta ett fosters väg ut ur livmodern till världen. Jag blev upprörd över denna groteska konst och uttryckte min vrede genom att högt prata illa om de små födande träfittorna. Usch!

Är det slidor med ett foster i eller är det Moses i vassen? Ett indianbarn i en liten indianbarnskanot?
Tell me.


____________________________________________________________________________________________Denna dag, dag 3, fann jag även en PERFEKT byrå till min och Leffings felkonstruerade hall i JYSK-katalogen.
Jag mms:ade honom bilden nedan. Han gav mig ett godkännande. 
____________________________________________________________________________________________Jag fick även nog av mina fräscha utslag på höger lår. (Det är tydligen nässelutslag) Jag tog kort på den infekterade cutisen* och mms:ade den till min nässelutslags-klasskompis Hanna. Hon tyckte synd om mig.


Nässelutslag och lårhår. 


* = hud

Sportlov, dag 2


Sis hade festat hårt under Melodifestivalen som ägde rum här i Leksand. Dagens-efter-hungern
satte fart fram mot tolvtiden och korv köptes in för hennes sista arbetslöshetspengar. Chorizo.
Den stektes i äkta smör. Rätt ska vara fätt.

Sportlov, dag 1


Min första dag på sportlovet var även första dagen då bensinpriset steg över 15 SEK/liter i Djurås. 
Detta chockbesked medförde att jag glömde att skruva tillbaka tanklocket efter själva tankningen.
(Se bilden nedan)När vi svängt ut på riksväg 70, mot Mora, lade jag märket till ett smällande ljud. Det var ju såklart tanklocket
som daskade mot Saabens blåa lack i vinden. Föraren stannade bilen. Jag steg ur för att sätta tillbaka tanklocket på sin ursprungliga plats. Jag dokumenterade den stora missen och glömde att göra det jag steg ur bilen för... Att skruva tillbaka, ja, tanklocket. 

Kriwig


Leffing drämde nyligen en kiwi hårt i hallgolvet. En kiwi mindre. Det var 10 stycken kiwis för 5 SEK på ICA Maxi i Ingelsta och jag köpte det erbjudandet. Kiwi. Nu går jag fan och lägger mig med vetekudden längs min torso./SofY

D USCH


Jag prövar alltid de mer hårda sminkningarna innan duschdax. Varför, undrar säkert ingen nu. Jo, jag gör det av den anledningen att jag ska duscha. Utan kläder och alldeles bar står jag placerad framför badrumsspegeön och sminkar mig likt en hårt prostituerad.

Den totsalsvarta kajalen färgar ögonvitan och aknen täcks med ett för gammalt täckstift fullt med mikroorganismer. Rött läppstift som säkerligen är djurtestat, men billigt. Lite utanför. Fingrarna blöter jag med mitt eget saliv och använder dem som bomullstops för att radera den kosmetika som har kommit utanför sina områden. Klart.
Nye fine örhängen (som lätt blir för mycket) från Cubus i Mora*.
Tittut ihihihihihihihihiiihhhihihihihihihihihihihihi shit vad busigt! Värsta skate bruden med jätte rolig humår! o_ONu luktar jag LdB's grön deodorant i armhålorna. Den med aloe vera ni vet. /SofY

Bakgrunden man alltid tänker påDen här mannen har jag som bakgrund på min HP laptop. Om folk, ovetandes om denna bakgrund, vecklar upp min dator så kan jag tänka mig att majoriteten skulle avge ett märkligt ansiktsuttryck. De förväntar sig en av alla Windowsbakrunder i form av sanddynor i diagonal riktning eller en överretuscherad Grand danois i ett skrämmande djupt grodperspektiv. Istället dyker denne underbare man, Alexander Schulman, upp. Vad har Ni för bakgrund på Era defragmenterade datorer?


Tro, snopp och förväntan /Sofy

Kulturkrocken i Komvuxkällaren fortsätter.......


På Komvux går alla människor som inte riktigt kommer in någon annanstans. (Jag är en av dem.) Det bidrar till att många olika kulturer och människor blandas i samma byggnad. Jag gillar det. Man vet aldrig riktigt vad man ska stöta på för människa eller maträtt i källarlokalerna tillexempel. 

11:10 är det lunchrast för precis alla elever på Komvux här i Norrköping, vilket innebär en viss platsbrist och ett inbördeskrig angående de få mikrovågsugnar som finns att tillgå. Varenda individ har sina egna ting och det är absolut förbjudet att röra andras tillbehör. 

En tjej har tagit till extrema åtgärder för att få ha sin billiga vattenkokare ifred. Nu törs vi andra knappt titta åt kokarens håll. Alla har vi respekt för hennes hårt skrivna ord på den vita plasten till den, återigen, billiga vattenkokaren. (Hon har säkerligen använt sig av en permanent och vattenfast penna vid regelskrivningen.)Detta strikta regelverk väcker säkerligen många frågor hos de som läser texten. Är "hen" seriös? Vad innebär denna "straffbelagda tortyr"? Och vad räknas som "pillning"? Frågor som tyvärr aldrig kommer att bli besvarade mina vänner. 


Jag blev glatt överraskad när jag märkte att personen inte hade särskrivit ordet "straffbelagd". Sådant är tyvärr väldigt vanligt i vårat Komvuxsamhälle. Och ska jag vara riktigt ärlig så skrämmer inte denna text mig särsklit mycket. Jag blir bara extra sugen på att snigla* sönder denna vattenkokare ända tills vattnet som ska kokas i den får en svag smak av fiskrens. * = kvinnlig motsvarighet till "olla". Man berör saken i fråga med sitt underliv tills man känner sig nöjd.
Detta var allt jag hade att meddela just nu. Tack för att ni älskar mig! /Sofy


Spåret
Det är spår av feces* i våran toalettstol.

* = avföring

Min dag i skolan idag på skolan


På lektionen Medicinsk grundkurs idag läste vi om huden, håret, njurarna och annat skit som tyvärr inte gick in i min hjärna. Jag hade glömt den dagliga kiwin, som jag alltid äter på kafferasten som varar mellan 09:30 - 09:50, hemma på mitt dammiga vita köksbord. Anledningen till att jag glömde kiwin var att jag stod och stekte blodpuddigt ungefär klockan 06:50. Och steker man kött och blod så tidigt på dagen så har det hänt att personer har glömt att packa ned sin frukt i skol/jobbväskan. 
En positiv sak var att jag lärde mig att det hette hårlök. Detta gladde mig så varsamt att jag strök över ordet med min typiska överstrykningspenna i neonrosa. (Färgen på korken är alltid mer lockande än den färg som pennan avger på pappret.)När uret visade 11:10 så var det änterligen dags för lunch. Jag och mina klasskamrater begav oss snarast ner i källaren där ett antal olika matkulturer krockar, slängde in IKEA-matlådan i mikrovågsugnen och vred på två minuter. PLING! Blodskivorna badade i ICA basics lingonsylt. Fy fan vad djävulusiskt gott det var efter tre timmars njurprat. Under intaget av min lunch samtalade jag en hel del med en ryska. En baltiskt lugn spred sig i gom och svalg. Jag gillar fan Ryssland en hel del.


Nu har kaffet kokat klart och jag ska röka en cigarett med gott mod. Riktigt djupa bloss ska fylla mina lungor och förstöra mina lungblåsor ytterligare lite till. Ha en bra dag allihopa!
Polska /Sof

Nu för tiden


Såhär fin kropp och hållning har jag nu för tiden. Det är djävulusiskt äckligt alltså. Så äckligt att jag gråter över det vissa dagar. Men nu kan ni andra känna Er glada och pinuppiga. Att se gravid ut utan att ens vara det är min specialité.Kakor /Sof

Juicy SchafferHej KP!
Leffing ställer in juicen i skafferiet utan konsekvenser. Vad ska jag göra? Är jag normal?


Skäms inte för din mens!Jag skyltar gärna med att min menscykel är regelbunden. Att lägga tampongerna i en urdiskad IKEA-ljuslykta gör inredningen lite extra stilren.


Skäms inte för din mens! /Sof

Barnsamt

Är man inte en i samhället om man inte bloggar om barn? Är man inte en i samhället om man inte har barn?
Vad fan ska man göra om alla andra har barn men inte en själv? Det är ju löjligt.Tog en bild från någons blogg. Hoppas "hen" anmäler mig nu. Idiot.


Joller /Sof

Pennsylvania


Igår rensade jag ur mina halvdanna barnpennor som jag köpte på Clas Ohlson för några år sedan.
De var torra och jävliga. Jag radade upp pennorna som nazisterna gjorde med judarna i massgravarna för att det skulle få plats flera. Dock behövde jag ingen plats för pennorna och de slängdes i en typisk kontorspapperskorg. Såklart är papperkorgen inköpt på IKEA. För att kompensera alla de dåliga pennorna som jag kastade så köpte jag mig en RIKTIG penna med storlek 0.6. Det är den perfekta storleken. Har haft en penna med 0.7 men den blev för mycket.
Pris: 28 SEK på KontorAB i Lindens köpcentrum här i centrala Norrköping. Jag ser fram emot att få skriva om decubitus och likvor med denna penna. Skrift /Sof

Gapa stortPå den utbildningen som jag går just nu så brukar vi mata varandra på lektionstid. Vi får välja mellan att leka blinda eller att se som vanligt. Risifrutti med plastsked är min favoritkombination när jag är "blind".


Böörp /Sof

Dopfundamentalisterna


Mina Jessica Nordquist döptes av prästen som visade henne runt i kyrkan.FamiljenMamman hade dukat fint med tusentals servetter i form av skjortor. Bystugan bidrog med vitt porslin.Mamman hade bakat urankakor....och andra kakor.Mina var i centrum som vanligt...och dagen efter såg hon ut såhär. Utmattad men ack så lycklig.Puss på Minas fontanell! /Sof

Mötet inställt pga sjukdomHär får ni en inblick i hur jävla dödsförkyld jag är. Lägg märket till lättnaden och glädje som jag visar efter att ha snytit mig klart. Och vill ni skicka Krya på dig-kort och kanske presenter och godis så är min adress följande:

Sofie Nordquist
Skepparegatan 7
602 27 Norrköping
SWEDEN


Host med besk smak på det upphostade slemmet. /Sof

RSS 2.0