Sofies enkla laxbox

Jag brukar variera mellan fem olika maträtter i min liv. Makaroner och köttbullar, blodpudding, pannkakor, kycklingsoppa och lax i ugn med citronsås och egengjort potatismos. Vill gärna dela med mig av laxrätten. Med omnejd.


Sofies jävligt simpla laxbox 
1 port. + tre matlådor

Du behöver:
- Saker att tillaga maten i/med
- 4 laxfiléer från närmsta frysdisk
- Ganska många potatisar
- En förpackning med citronsås
- En ugn
- En potatisskalare


Gör såhär:1.
Haffa en sax och befria laxbitarna från det vakum de befinner sig i. (Låt gärna laxbitarna och saxen få chansen att konversera med varandra en liten stund innan tillagningen.) Släng ner dem i en ugnssäker form eller något annat som inte går sönder i 175 C, gå sedan till kylskåpet och hämta citronsåsen. Skölj även av saxen från eventuell fisksaft.
2.
Glöm inte att stänga kylskåpet efter exporten av citronsåsen.
3.
Klipp upp ett hål någonstans på förpackningen, vänd den upp och ner och pressa sedan ut så mycket av såsen som det går över laxbitarna. Gör det så snabbt som det bara går. Det finns ingen tid att överdriva på matlagning. Gå gärna och kolla Facebook efter denna utförda syssla. Kasta skräpet i diskhon. Placera sedan ugnsformen med matavfallet i ugnen och låt skiten stå där i 20 minuter. Glöm bort att krydda med svartpeppar. Kom på det när du sitter och äter.

4.
Skala ganska många potatisar och lägg dem i ett kokkärl från Clas Ohlson. Beröm saxen för ett väl utfört jobb denna dag. Fyll kokkärlet med kranvatten och ställ det på valfri spisplatta. Låt koka i 20 minuter eller tills Du anser dem vara klara. Häll sedan av vattnet, vispa sönder allt och häll i kall mjölk (orkar fan inte stå och värma den) och skvätt i lite ICA's flytande mat -och bakmargarin. Glöm bort att salta. Kom på det när du sitter och äter. 

Paketera sedan resterna i matlådor och ta med dem till praktiken/arbetet under veckan. Tyck inte att det smakar speciellt gott. 

Tack för mig!
Sofie Nordquist

Kommentarer
Postat av: Linnea

Vad får dig att tro att vi är intresserade av matlagning efter Halv åtta hos mitt kön? Eller vem försöker jag lura, detta är fantastiskt fint.

2013-03-28 @ 00:38:53
URL: http://www.spelinnea.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0